1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Transpetrol vyhlásil tender na vnútorného inšpektora ropovodu

transpetrol_buildingBratislava - Spoločnosť Transpetrol, a.s. vyhlásila obchodnú verejnú súťaž na poskytnutie služby inžinierskych činností vnútornej inšpekcie ropovodu na území SR magnetickou technológiou.

Lehotou na podávanie návrhov záujemcov je 2. november 2011.

"Vyhlasovateľ vyberie najvhodnejší z predložených návrhov a oznámi jeho prijatie v lehote do 30. novembra 2011," informovala spoločnosť v zverejnenej výzve. Predmet zmluvy sa bude financovať z finančných prostriedkov vyhlasovateľa. Predpokladaným začiatkom plnenia je november 2011 a zmluva má trvať do 31. decembra 2012.

Transpetrol sa zaoberá prepravou ropy, ako aj jej skladovaním pre odberateľov a Správu štátnych hmotných rezerv. V roku 2002 získala 49-% balík akcií spoločnosti firma Jukos Oil Company za 74 miliónov USD. Slovensko si ponechalo majoritný 51-% podiel. Koncom marca 2009 slovenská vláda prostredníctvom vtedajšieho ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD) podpísala v Londýne zmluvu s vedením spoločnosti Jukos International UK B.V. o spätnom odkúpení akcií Transpetrolu, ktorého cena predstavovala 240 miliónov USD.

04.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...