1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosti Air Products a thyssenkrupp podpísali exkluzívnu dohodu o strategickej spolupráci pri výrobe zeleného vodíka

Hands ShakingLehigh Valley, USA - Spoločnosť Air Products svetový líder vo výrobe priemyselných plynov a spoločnosť thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers, svetová jednotka v oblasti technologických a komplexných riešení pre veľké elektrolytické celky, oznámili podpísanie dohody o strategickej spolupráci.

Obe spoločnosti zahajujú exkluzívnu spoluprácu v kľúčových regiónoch a budú komplementárne využívať svoje technologické, inžinierske a realizačné schopnosti na rozvoj spoločných projektov na výrobu zeleného vodíka.

Spoločnosť thyssenkrupp dodá svoju technológiu a špecifické technické služby pre zariadenia na elektrolýzu vody a spoločnosť Air Products postaví závody s potrebnou infraštruktúrou a bude ich prevádzkovať. Špičkové technológie thyssenkrupp tak podporia výrobu zeleného vodíka spoločnosti Air Products, ktorý je nosičom energie v udržateľnej doprave, chemickom priemysle a energetike.

„Dohoda s thyssenkrupp je dôležitou súčasťou našich strategických činností vo vývoji, budovaní, vlastníctve a prevádzke celosvetových projektov na výrobu zeleného vodíka pre bezemisnú mobilitu, energetiku a priemyselné aplikácie. Tešíme sa, že uplatníme naše silné stránky, ktoré prostredníctvom zeleného vodíka napomôžu k udržateľnému rozvoju,“ povedal Dr. Samir J. Serhan, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Air Products.

„Sme hrdí na to, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Air Products na zaistení udržateľnosti vo výrobe palív, chemických a priemyselných surovín. Elektrolýza vo veľkom objeme je kľúčovou podmienkou na zapojenie vodíka medzi obnoviteľné energie v rôznych odvetviach priemyslu a dopravy. Ako svetový líder v elektrolýze vody prinášame technológie i výrobné kapacity pre priemysel. Už dnes sme schopní dodávať elektrolytické zariadenia s celkovým príkonom jeden gigawatt ročne a sme pripravení zvýšiť kapacitu podľa požiadaviek rýchlo sa rozvíjajúceho trhu,“ povedal Denis Krude, generálny riaditeľ thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers.

Společnost thyssenkrupp vyvinula vysoko účinnú technológiu elektrolýzy alkalickej vody. Vďaka viac ako 600 elektrochemickým závodom po celom svete s celkovým výkonom vyše 10 gigawattov má thyssenkrupp rozsiahle znalosti a skúsenosti s vývojom i výstavbou týchto zariadení.

Spoločnisti Air Products a thyssenkrupp sa zaviazali k dodávke vysoko spoľahlivých technológií a k budovaniu úsporných zariadení s čo najnižšími kapitálovými a investičnými nákladmi, aby bola výroba zeleného vodíka realizovateľná kdekoľvek na svete.

27.07.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...