1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Leoni zachraňuje po požiari 400 pracovných miest

Trenčín - Koncom augusta trenčiansky výrobný závod Leoni zachvátil požiar.

Ten úplne ochromil výrobu palubných sietí pre automobilku Porsche, čo by v rámci princípu "just-in-time" znamenalo obrovské sankcie pre firmu za nedodržanie termínov, ale hlavne priamo ohrozovalo 400 pracovných miest. Spoločnosť Leoni prevádzku dočasne presúva do areálu bývalej továrne Merina a mesto požiadala o súčinnosť pri vybavovaní potrebných povolení.

Vedenie Leoni ohlásilo sťahovanie výroby do Meriny všetkým dotknutým úradom, paralelne s prípravou spustenia výroby požiadali o potrebné povolenia. "Od mesta potrebujeme povolenie na dočasnú prevádzku. Pre firmu vznikol obrovský problém, ktorý operatívne riešime. Zároveň pracujeme na tom, aby sa výroba opätovne vrátila na svoje pôvodné miesto do závodu na Soblahovskej ulici," povedal prokurista spoločnosti Marián Čillík.

Aké problémy dokáže odstávka subdodávateľskej firmy spôsobiť, sa v týchto dňoch presvedčila aj trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën, ktorú ochromil výpadok dodávok dôležitých dielcov. Najväčšiu zásluhu na záchrane stoviek pracovných miest majú samotní zamestnanci, ktorí presťahovali technológie do priemyselného areálu Meriny. Spoločnosť priestory upravila tak, aby vyhovovali bezpečnostným podmienkam. Firme však ešte chýba dotiahnutie príslušných povolení, ktorých podklady a dokumentáciu začali pripravovať ihneď po požiari.

"Po požiari som sa zhrozil, že mesto príde o 400 miest, čo by bola obrovská rana pri súčasnom až dvojnásobnom počte nezamestnaných oproti predkrízovým rokom. Keď ma vedenie spoločnosti požiadalo o súčinnosť, nariadil som svojim zamestnancom, aby sa neriadili lehotami, ale snažili sa všetky potrebné povolenia vybaviť čo najskôr," povedal primátor Trenčína Richard Rybníček.

21.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...