1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skupina LVMH kúpi väčšinový podiel vo výrobcovi šperkov Platinum Invest

lvmh logoParíž - Skupina LVMH, kúpi väčšinový podiel v Platinum Invest Group, ktorá vlastní výrobcov šperkov Orest a Abysse. Koncern chce touto akvizíciou podporiť expanziu svojho amerického producenta šperkov Tiffany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Kúpa spoločnosti, ktorá prevádzkuje päť dielní vo východnom Francúzsku a zamestnáva 800 ľudí, umožní Tiffany zrýchliť výrobu jemných a špičkových šperkov, uviedli firmy vo svojom vyhlásení.

Platinum Invest bude okrem toho pokračovať vo výrobe šperkov pre existujúcich klientov mimo LVMH, ako aj pre iné značky skupiny, ktorá vlastní aj ďalšie zvučné značky šperkov Bulgari a Chaumet.

Európske skupiny, ktoré sa vezú na vlne postpandemického dopytu po luxusných tovaroch, sa čoraz viac sústredia na kontrolu dodávateľských reťazcov.

Značka Bulgari takisto expanduje a v októbri minulého roka oznámila plány na rozšírenie svojho severotalianskeho závodu vo Valenze, ktorý do roku 2028 prijme 750 nových zamestnancov a zdvojnásobí výrobu.

Skupina LVMH, ktorá je najväčším predajcom luxusných tovarov na svete, sa pripravuje na znovuotvorenie vlajkovej predajne Tiffany v New Yorku. Skupina prevzala Tiffany v roku 2021 za 16 miliárd USD (14,47 miliardy eur) a plánuje zvýšiť tržby tohto renomovaného klenotníctva prostredníctvom nových produktov a rozširovania siete predajní, pričom v neskoršej fáze sa chce zamerať na zvýšenie marží.

Finančné podmienky dohody o kúpe Platinum Invest od súkromnej investičnej spoločnosti Andera Partners a francúzskej verejnej investičnej banky BPIfrance neboli zverejnené.

25.04.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...