1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ruská firma Poljus Gold zvýšila v 1. polroku zisk na 206,8 mil. USD

goldMoskva - Spoločnosť Poljus Gold, najväčší ruský producent zlata, zaznamenala za 1. polrok tohto roka čistý zisk 206,8 milióna USD (151,60 milióna eur), čo v porovnaní s rovnakým obdobím 2010 predstavuje takmer dvojnásobný rast.Dôvodom je rast cien a zvýšený dopyt po žltom kove, keď po otrasoch na finančných trhoch začali investori presúvať svoju pozornosť na takzvané bezpečné prístavy ako zlato a iné drahé kovy či drahokamy.

Tržby spoločnosti, ktorú kontrolujú oligarchovia Michail Prochorov a Sulejman Kerimov, vzrástli medziročne o 48 % na 901,8 milióna USD. Firma pritom očakávala rast až na 909 miliónov USD a ekonómovia oslovení agentúrou Reuters počítali s tržbami na úrovni 934 miliónov USD. Rovnako sa firme nepodarilo splniť očakávania trhov ani z pohľadu zisku, keď ekonómovia počítali s čistým ziskom okolo 209 miliónov USD.

Iba v prípade hrubého zisku EBITDA (zisk pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou) splnil Poljus Gold očakávania trhov, keď polročný zisk dosiahol 398,6 milióna USD, čo znamená medziročne 61-% rast. Ekonómovia očakávali EBITDA na úrovni 392 miliónov USD.

20.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...