1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Procter & Gamble plánuje pokračovať v investíciách na ruskom trhu

p gMoskva - Americký výrobca spotrebného tovaru Procter & Gamble (P&G) plánuje pokračovať v investíciách na ruskom trhu v tomto aj v nasledujúcich rokoch.

Uviedla to spoločnosť, ktorá tak potvrdila svoje investičné plány v Rusku, napriek politickým rizikám.

Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú najhoršie od skončenia studenej vojny. Situácia sa skomplikovala od anexie polostrova Krym v roku 2014 a ešte viac sa zhoršila po tom, čo USA obvinili Moskvu zo zasahovania do prezidentských volieb v roku 2016.

P&G, do ktorého portfólia patria značky ako Tide, Gillette alebo Pampers, plánuje do svojich dvoch závodov v Rusku tento rok investovať okolo 50 miliónov USD (42,71 milióna eur). Časť financií by malo smerovať do nového distribučného centra v závode južne od Moskvy a časť do modernizácie výrobných liniek v závode v Petrohrade.

Ako povedal pre agentúru Reuters Sotirios Marinidis, šéf P&G pre východnú Európu a strednú Áziu, doteraz firma investovala na ruskom trhu okolo 800 miliónov USD. Ako dodal, aj keď Rusko je vzhľadom na súčasné ekonomické podmienky zložitý trh, podľa neho sú dobré obchodné vzťahy v záujme Ruska aj USA. Ak by však došlo k inému vývoju, spoločnosť to bude musieť riešiť.

31.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...