1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Obalom roku 2011 je darčeková kazeta z Grafobalu Skalica

Skalica - Skalický Grafobal, a.s. získal za produkt Darčeková kazeta - Modré z nebe, srdce a vajíčko ocenenie Obal roku 2011.

V rámci 17. ročníka medzinárodnej súťaže obalovej asociácie SYBA o tom rozhodla odborná komisia a grémium reprezentantov. Ocenenie pre víťazný obal prevzali zástupcovia spoločnosti v Prahe v rámci galavečera 5. českého a slovenského obalového kongresu.

Pre darčekovú kazetu využíva producent systém výroby a tvarovania obalu, ktorý bol vyvinutý vo vlastnom vývojovom oddelení. Unikátny postup zhotovenia umožňuje docieliť jej oválne, nepravidelné tvary pri použití štandardného lepiaceho stroja bez ďalších jednoúčelových strojov a nástrojov. Následne sa kazeta ručne lepí a kompletizuje, čo umožňuje ekonomickú výrobu aj v menších sériách. Súčasťou obalu nie sú žiadne plastové prvky slúžiace na fixáciu čokoládových bonbónov, vďaka čomu pri recyklácii odpadávajú problémy so separáciou rôznych materiálov.

Grafobal sa pravidelne zúčastňuje na prestížnych domácich a zahraničných súťaží výrobcov obalov. Jeho produkty získali šesťkrát aj najvyššie možné ocenenie WorldStar za najlepší obal na svete, ktoré udeľuje World Packaging Organization.

Skalický Grafobal patrí medzi piliere spoločnosti Grafobal Group. Tá je podľa aktuálneho rebríčka Trendu TOP 200 s vlaňajším obratom 729,18 miliónov eur a 5203 zamestnancami 15. najväčší nefinančný podnik Slovenska a deviaty najväčší zamestnávateľ v SR.

27.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...