1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nárast výroby a investície v závode Protherm Production

protherm logo1Skalica - Jeden z najväčších zamestnávateľov na Záhorí, závod Protherm Production zo Skalice, má viaceré novinky vo výrobe.

V uplynulom roku zaznamenal takmer 10-percentný nárast počtu vyrobených kotlov a zariadení na ohrev teplej vody. „Celkovo sme v roku 2019 vyrobili 613 700 produktov,“ upresnil Ing. Peter Kuba, riaditeľ spoločnosti Protherm Production. Odštartovala produkcia viacerých nových výrobkov, výroba narastala kontinuálne takmer na všetkých výrobných linkách.

Investičné projekty

Koncern Vaillant Group pôvodne v minulom roku plánoval v závode preinvestovať 6,5 mil. eur, nakoniec sa objem investícii vyšplhal až na 7,4 mil. eur. Najväčšie investície smerovali práve do rozvoja výroby. Išlo najmä o rozširovanie výrobných kapacít, budovanie nových liniek na výrobu vnútorných jednotiek tepelných čerpadiel a tiež novej výrobnej linky pre elektrické ohrievače vody. V logistickom centre bol vybudovaný nový protipožiarny systém za viac ako pol milióna eur a 400-tisíc eur smerovalo do modernizácie testovacieho centra.

Spoločnosť vlani rozbehla výrobu inovovaných elektrických kotlov, ktoré sa môžu ovládať aj cez aplikáciu v smartfóne či tablete. Dokonca získali ocenenie „Slovenský výrobok roku 2019“ od Slovenskej spoločnosti pre techniku prostredia. Na jeseň 2019 následne odštartovala výroba výnimočne úsporných závesných kondenzačných kotlov Vaillant ecoTEC.

Novinky vo výrobe

V predchádzajúcich rokoch postupne narastal dopyt po elektrických prietokových ohrievačoch vody, ktoré boli vyrábané na jednej z výrobných liniek. Vývojové oddelenie v Skalici predstavilo novú verziu týchto výrobkov, čo narastajúci dopyt ešte zvýšilo. Z toho dôvodu bola začiatkom tohto roku pridaná nová linka na výrobu inovovaných verzií elektrických ohrievačov vody, ktoré sú vyvážané najmä na nemecký trh, ale tiež do ostatných krajín Európy. „Predpokladáme ich výrobu v objeme 160-tisíc kusov ročne,“ uviedol Peter Kuba. Medzi ďalšie plány patrí navýšenie výroby vnútorných jednotiek tepelných čerpadiel – hydraulických veží uniTOWER, ktorých je skalický závod výhradným skupinovým výrobcom.

V Skalici sa produkuje široký sortiment plynových a elektrických kotlov a prietokových ohrievačov vody. Jeho výrobky spoľahlivo slúžia miliónom domácností – na zabezpečenie tepla v interiéroch i ohrevu teplej vody. Sú vyrábané pre krajiny Európy, Ázie a Afriky. Najväčší podiel exportu smeruje do Nemecka, Belgicka, Ruska a ostatných krajín Európy.

15.07.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...