1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Konglomerát Tyco International sa rozdelí na tri spoločnosti

Tyco_InternationalBern - Spoločnosť Tyco International oznámila, že sa rozdelí na tri samostatné spoločnosti, čo znamená, že od roku 2007 dôjde už k jej druhému deleniu.

Z nadnárodného konglomerátu so sídlom vo Švajčiarsku sa vytvorí firma ADT North America, ktorá sa bude zaoberať bezpečnostnými systémami pre domy, byty a malé firmy a bude mať sídlo v USA. Ďalej to bude spoločnosť na výrobu ventilov, trubiek, inštalatérskych súčiastok a iných produktov pre vodárenský, banský a energetický priemysel, ktorej sídlo bude mimo USA a divízia Fire and Security Services, ktorá vyrába elektronické zabezpečovacie systémy, protipožiarne detekčné a hasiace systémy pre firmy, ktorá ostane vo Švajčiarsku.

Tyco oznámila, že nové spoločnosti, v ktorých akcionári budú mať po 100 % akcií, budú pružnejšie a budú lepšie presadzovať svoje rastové stratégie než terajší konglomerát. Podobný plán rozdelenia už predstavili napríklad ropná spoločnosť ConocoPhillips, potravinárske firmy Kraft Foods a Ralcorp Holdings či vydavateľstvo McGraw-Hill.

20.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...