1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Klenotnícka firma Richemont zvýšila tržby v 3. kvartáli o 24 %

Richemont logoZürich - Tržby švajčiarskej klenotníckej spoločnosti Richemont zaznamenali v 3. štvrťroku finančného roka 2011/2012 rast a spoločnosti umožnili zotrvať na pôvodne očakávaných cieľoch zisku pre celý finančný rok.

Pod dobré výsledky za 3. štvrťrok sa podpísal najmä vysoký dopyt ázijských zákazníkov po výrobkoch firmy, ktorý jej pomohol prejsť cez európsku krízu bez väčších ťažkostí.

Výrobca klenotov a luxusných hodiniek značky Cartier a IWC dnes oznámil, že tržby za obdobie od októbra do konca decembra vzrástli medziročne o 24 % na 2,62 miliardy eur. Prekonali tak odhad rastu ekonómov, ktorí počítali s 20 % a 2,53 miliardou eur.

Pretrvávajúci vysoký dopyt v Ázii po luxusných hodinkách a nájazdy čínskych turistov na európske obchody s klenotmi pomohli sektoru s luxusným tovarom relatívne ustáť otrasy na trhoch po nástupe dlhovej krízy v eurozóne.

Tržby v ázijsko-tichomorskom regióne, ktorý sa na celkovom objeme tržieb Richemontu podieľa 40 %, vzrástli v 3. štvrťroku medziročne o 36 %, v Európe o 15 % a v Amerikách o 24 %. V každej z oblastí išlo o spomalenie v porovnaní s rastom za 1. polrok, v Ázii a Amerikách však stále prekonáva 20-% hranicu. Pozitívum predstavujú podľa firmy aj výsledky európskeho trhu, ktorý však vo veľkej miere podporili práve ázijskí turisti.

17.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zisk výrobcu luxusného tovaru Richemont vzrástol za 1.polrok o 10 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...