1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

General Electric výrazne znížil kvartálnu stratu, potiahlo ho zdravotníctvo

General Electric GEBoston - Americký priemyselný konglomerát General Electric (GE) oznámil stratu aj za 1. štvrťrok tohto roka, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka však zaznamenala výrazný pokles, k čomu prispeli najmä divízie letectva zdravotníctva. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania analytikov. Informoval o tom server RTTNews.

General Electric oznámil, že za prvé tri mesiace roka zaznamenal čistú stratu na akciu na úrovni 0,99 USD. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka strata predstavovala 2,61 USD/akcia. Bez započítania mimoriadnych položiek zaznamenala firma na akciu zisk 0,24 USD, zatiaľ čo pred rokom to bolo 0,13 USD. Spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali so zvýšením upraveného zisku na akciu na 0,19 USD.  

Konsolidované tržby za 1. kvartál mierne klesli, napriek tomu však aj v tomto prípade General Electric prekonal očakávania. Tržby dosiahli 17,04 miliardy USD (15,86 miliardy eur) oproti 17,07 miliardy USD pred rokom. Analytici oslovení agentúrou Reuters pritom očakávali pokles tržieb pod 16,7 miliardy USD.    

Tržby podporila letecká, najmä však zdravotnícka divízia. V prvom prípade sa tržby zvýšili o 1 %, v druhom o 12 %. Naopak, menej sa darilo napríklad divízii obnoviteľných zdrojov, kde tržby klesli o 12 %.

06.05.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...