1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Európsky podnik Pregis Protective Packaging oznámil zdraženie o 8 %

Welle – Spoločnosť Pregis Protective Packaging Europe oznámila s platnosťou od 1. mája 2011 zvýšenie cien všetkých svojich produktov a zariadení o 8 %. Zvýšenie cien zasiahne zákazníkov spoločnosti Pregis vo všetkých európskych krajinách.

Kevin Baudhuin, prezident spoločnosti Pregis Protective Packaging, konštatoval, že najnovšie zvýšenie cien je nevyhnutné na kompenzáciu nákladov, ktoré prudko vzrástli, pričom zároveň existuje nestálosť cien surovín a palív v dôsledku politických nepokojov v mnohých krajinách Blízkeho východu a severnej Afriky.

„Rast cien surovín znižuje prevádzkové marže na neúnosnú úroveň. Je potrebné okamžité získanie časti týchto rastúcich nákladov, aby spoločnosť Pregis mohla vyvíjať inovatívne riešenia navrhnuté na pomoc rastu svojich zákazníkov," povedal Baudhuin.
Termínové ceny ropy vzrástli minulý piatok na najvyššiu úroveň za 2 a pol roka. Počas celého roka 2011 sa očakáva, že bude pokračovať silný dopyt po rope, čo vyvinie ďalší tlak na existujúce zdroje ropy, ktoré sú k dispozícii. Cena polyetylénovej živice s nízkou hustotou, ktorá sa vo veľkej miere používa na výrobu ochranných obalových materiálov, vrástla v marci na historické maximum. Očakáva sa, že politická neistota v regiónoch produkujúcich ropu bude pokračovať.

„Naďalej tvrdo pracujeme na tom, aby sme kontrolovali všetky aspekty našich výrobných a distribučných nákladov, aby sme minimalizovali dopad týchto rastúcich nákladov na našich zákazníkov," povedal Baudhuin. „To znamená kontinuálnu realizáciu zvyšovania produktivity, ako aj hľadanie alternatív k rope a ďalších náhrad príslušných surovín, ktoré nám pomôžu zmierniť výkyvy cien pre našich zákazníkov."

Spoločnosť Pregis Protective Packaging Europe prevádzkuje osem výrobných závodov v ôsmich krajinách. Prevádzková divízia sa špecializuje na poskytovanie riešení ochranných obalov pre množstvo rôznych produktov a značiek.

O spoločnosti Pregis

Pregis Corporation je popredný globálny poskytovateľ inovatívnych ochranných, pružných obalov a obalov pre potravinárstvo a produktov používaných na dodávky pre nemocnice. Spoločnosť ponúka riešenia v oblasti obalov a produktov pre množstvo segmentov na spotrebiteľskom a priemyselnom trhu, vrátane potravín a potravinárstva, zdravotnej starostlivosti, poľnohospodárstva, automobilového priemyslu, nábytku, elektroniky, stavebníctva, plnív, katalógov a zbrojárskeho/kozmického priemyslu. Líder v oblasti špeciálnych obalov v súčasnosti prevádzkuje 47 zariadení v 18 krajinách na celom svete.
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...