1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Adidas dosiahol v 2. kvartáli nárast zisku o 11 % na 140 mil. eur

adidas_logoFrankfurt nad Mohanom - Nemecká spoločnosť Adidas dosiahla v 2. štvrťroku tohto roka vyšší ako očakávaný zisk vďaka veľkému dopytu v rozvíjajúcich sa ekonomikách, predovšetkým v Číne.

Čistý zisk druhého najväčšieho výrobcu športového oblečenia a obuvi sa za tri mesiace do konca júna 2011 zvýšil medziročne o 11 % na 140 miliónov eur, zatiaľ čo analytici firme predpovedali zisk 137,3 milióna eur.

Adidas v uplynulom kvartáli profitoval najmä z veľkého dopytu po produktoch značky Reebok, ktorá uviedla na trh retro športovú obuv a tzv. tonizačnú obuv.

Tržby spoločnosti v období apríl - jún 2011 vzrástli o 5 % na 3,06 miliardy eur a jej prevádzkový zisk stúpol o 12 % na 219 miliónov eur. To je len o niečo menej, ako očakávali analytici, ktorí predpovedali Adidasu tržby 3,07 miliardy eur a prevádzkový zisk 222 miliónov eur.

Nemecký koncern zároveň zvýšil svoj odhad rastu tržieb a zisku v tomto roku. Podľa najnovšej prognózy by mal obrat firmy stúpnuť o 10 % a zisk na akciu by mal vzrásť o 15 %.

04.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...