1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk PepsiCo vzrástol v 2. kvartáli o 18 % na 1,89 miliardy USD

pepsicoNew York - Americký nápojový gigant PepsiCo zaznamenal v 2. kvartáli obchodného roka 2010/2011, ktorý (kvartál) sa skončil 11. júna, čistý zisk 1,89 miliardy USD (1,33 miliardy eur) alebo 1,17 USD/akcia.

To je o 18 % viac než za rovnaké obdobie predchádzajúceho obchodného roka, keď zisk dosiahol 1,60 miliardy USD (98 centov/akcia).

Za celý súčasný obchodný rok naďalej očakáva PepsiCo rast zisku, no pomalší než v pôvodnej prognóze, reagujúc na pokračujúcu neistotu okolo vývoja svetového hospodárstva, rast cien komodít a investície do značky aj do rozvíjajúcich sa trhov.

Pod rast zisku za 2. štvrťrok sa podpísali čiastočne akvizícia ruskej nápojovej spoločnosti Wimm-Bill-Dann, ako aj zvýšený predaj zemiakových lupienkov, ktorý vo svete vzrástol medziročne o 10 %. Predaj nápojov sa globálne zvýšil o 5 %.

Tržby výrobcu nápoja Pepsi Cola, lupienkov Frito-Lay a cereálií Quaker vzrástli medziročne približne o 14 % na 16,83 miliardy USD. Bez započítania jednorazových položiek dosiahol zisk 1,21 USD na akciu, čím splnil očakávania analytikov, ktorí podľa agentúry Reuters predpokladali tento zisk približne na rovnakej úrovni.

22.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...