1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca cestovín Barilla otvára v Taliansku nový závod

barilla logoParma - Popredný svetový výrobca cestovín, talianska firma Barilla, úspešne vzdoruje recesii. Firma na domácom trhu otvára nový závod za 40 miliónov eur neďaleko svojej základne v meste Parma, a to v čase, keď iné významné firmy z Talianska odchádzajú, alebo zmrazujú svoje investície v krajine.

Barilla, ktorá má len v samotnom v Taliansku 13 tovární, dnes spúšťa výrobu v novom závode, ktorý bude na trh dodávať hotové omáčky na cestoviny. Dopyt po týchto produktoch rýchlo rastie, a tak sa to Barilla so 135-ročnou históriou výroby tradičných špagiet či penne, rozhodla využiť a rozšíriť ponuku svojich produktov.

Barilla počíta s tým, že hotové omáčky pôjdu dobre na odbyt aj v Taliansku. Zamestnanci v krajine sú síce milovníkmi tradičnej domácej kuchyne, ale aj ich dobehol "západný životný štýl". V práci musia tráviť viac času, sú vyťaženejší a nezostáva im už priestor na prípravu tradičných domácich omáčok.

Čo sa týka zahraničných trhov, firma pripravuje expanziu do Brazílie, kde má talianska kuchyňa čoraz viac priaznivcov, a tiež do Číny, čo však môže byť ťažšia úloha.

Investícia do nového závodu v Parme, ktorá je - ako už naznačuje názov - "hlavným mestom" tradičnej parmskej šunky a parmezánu, je relatívne nízka a Barilla tam presunie väčšinu zamestnancov z iného závodu. Napriek tomu je to dobrá správa pre ekonomiku, ktorej výkon klesá, aj pre pracovný trh, kde až 140 závodov oznámilo, že im hrozí bankrot, alebo prepúšťanie.

Podľa šéfa firmy Guida Barillu sú hotové omáčky jedným zo spôsobov, ako ďalej rozvíjať značku s viac ako 100-ročnou históriou. Firma doteraz využívala služby miestneho producenta Rodolfi, ktorý jej dodával rajčinovú a bazalkovú omáčku a ďalšie prísady. Ale vzhľadom na rastúci dopyt po hotových omáčkach sa rozhodla postaviť vlastný závod s najmodernejšou technológiou, aby pokryla dopyt po týchto produktoch ako na zahraničnom, tak na domácom trhu.

12.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...