1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Leviciach pribudli nové pracovné miesta

leaf buildingBratislava - Minister hospodárstva SR Juraj Miškov spolu s poslancom NR SR Martinom Chrenom a zástupcami SARIO navštívili vo štvrtok 6. októbra spoločnosť Leaf Slovakia, s. r. o., ktorá rozšírila svoju výrobnú linku na výrobu cukroviniek.

Ministra Miškova počas prehliadky závodu sprevádzali aj najvyšší predstavitelia skupiny LEAF Bengt Baron a Jacqueline Hoogerbruggeová.

Spoločnosť Leaf Slovakia, s. r. o., funguje na slovenskom trhu od roku 2006. Je súčasťou medzinárodnej skupiny LEAF, ktorá sídli vo Švédsku. Je zameraná na výrobu a predaj cukroviniek s celoeurópskou pôsobnosťou vo všetkých štyroch segmentoch výroby cukroviniek, ako sú cukríky, žuvačky, pastilky a čokoláda. Ide o najobľúbenejšie a najžiadanejšie výrobky v portfóliu spoločnosti, čo podčiarkuje strategickú dôležitosť investície.

V minulom roku prijala materská spoločnosť strategické rozhodnutie rozšíriť výrobu inštaláciou nových technológií v levickom závode. Týmto krokom sa doterajšia produkcia výrobkov určených na vývoz výrazne zvýši a levický LEAF sa stane lídrom skupiny LEAF, ktorá prevádzkuje 11 výrobných závodov. Vďaka rozšíreniu výroby spoločnosť tento rok vytvorila viac ako 100 nových pracovných miest.

Miera nezamestnanosti v Leviciach dlhodobo dosahuje úroveň 15 %. V Nitrianskom kraji nezamestnanosť v posledných rokoch stúpla. Tento nárast bol spôsobený globálnou recesiou a v roku 2010 miera nezamestnanosti dosahovala 11,76 %. Prílev priamych zahraničných investícií (PZI) do Nitrianskeho kraja postupne stúpa. Významný prílev bol zaznamenaný v roku 2008, keď dosiahli PZI v kraji úroveň 1 399 mil. EUR, čo predstavuje 3,9 % z celkového prílevu v rámci SR.

V kraji sú najviac rozvinuté tri odvetvia - papierenský, chemický a strojársky priemysel. Rozloženie priemyslu v kraji má svoje špecifiká a sústreďuje sa v mestách, ktoré tým získavajú homogénny charakter. Napríklad Šaľa je centrom chemickej produkcie, Komárno lodiarstva, Tlmače strojárstva. Jedine krajské mesto Nitra má výraznejšie diverzifikovaný priemysel. Najvýznamnejšími podnikmi v tejto oblasti sú Volkswagen a Siemens.

07.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...