1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby výrobcu čokolád Lindt vzrástli v roku 2011 o 6 %

lindt chocolate logoZürich - Švajčiarska cukrovinkárska spoločnosť Lindt & Sprüngli oznámila, že jej organické tržby za rok 2011 nesplnili očakávania.

Dôvodom je najmä výrazný pokles dopytu po jej výrobkoch v krízou zasiahnutej južnej Európe.

Spoločnosť známa najmä čokoládovými veľkonočnými zajačikmi zabalenými v zlatej fólii oznámila za minulý rok tržby na úrovni 2,49 miliardy švajčiarskych frankov (2,06 miliardy eur). Analytici oslovení agentúrou Reuters očakávali tržby za 2,465 miliardy CHF. Rast organických tržieb (očistené o kurzové výkyvy a zmeny v štruktúre podniku) však dosiahol len 6 %, čo je na spodnej úrovni rozmedzia odhadovaného firmou (od 6 do 8 %) a navyše, aj analytici predpokladali rast aspoň o 6,9 %.

 Lindt oznámil, že uvedenie čokoládového vianočného medveďa na trh, s ktorým by firma chcela mať podobný úspech ako s veľkonočnými zajačikmi, bolo úspešné, no problémom je pokles dopytu v Taliansku, Španielsku, ale aj Austrálii. Podľa spoločnosti je dôvodom ekonomická kríza, ako aj extrémne vysoké teploty na jar a koncom jesene.

17.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...