1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby firmy Pernod Ricard v 1. kvartáli 2011/2012 vzrástli o 6 %

pernod richard logoParíž - Tržby svetového výrobcu alkoholických nápojov Pernod Ricard vzrástli v 1. kvartáli finančného roka 2011/2012 o 6 % , pod čo sa podpísal najmä vysoký dopyt po produktoch firmy na nastupujúcich trhoch Ázie, ako je napríklad India.

Francúzska spoločnosť vyrábajúca whisky Jameson, koňak Martell či vodku Absolut, dnes oznámila, že tržby v období od júla do konca septembra vzrástli na 1,99 miliardy eur. V rovnakom období predchádzajúceho finančného roka dosiahla firma tržby 1,88 miliardy eur.

Podľa Pernod Ricard sa rast predaja na rozvinutých trhoch spomaľuje a aj keď ho čiastočne kompenzuje zvýšený dopyt na nových trhoch, najmä v Ázii, rast prevádzkového zisku za celý súčasný finančný rok očakáva firma o niečo slabší. Spoločnosť uviedla, že v porovnaní s finančným rokom 2010/2011, keď prevádzkový zisk vzrástol oproti predchádzajúcemu finančnému roku o 8 %, tentoraz počíta s rastom len o 6 %.

21.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...