1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Taliansky výrobca cestovín Barilla investuje do rozšírenia výroby 1 mld. eur

barilla logoMiláno - Talianska potravinárska spoločnosť Barilla investuje v najbližších piatich rokoch 1 miliardu eur do rozšírenia výroby a uvedenia nových produktov na trh. Najväčší producent cestovín na svete tak reaguje na zmeny v požiadavkách zákazníkov.

Cestovinám a omáčkam talianskej spoločnosti sa v posledných rokoch darilo výraznejšie než jej pekárenským výrobkom. V súčasnosti sa cestoviny a omáčky podieľajú na celkových tržbách Barilly takmer 60 %.

S cieľom vykryť rastúci dopyt talianska firma vyčlení časť investícií v rokoch 2018-2022 do rozšírenia svojich dvoch kľúčových závodov na výrobu cestovín a omáčok v Taliansku, povedala tento týždeň Mariapaola Vetrucciová zodpovedná za stratégiu firmy. Okrem investícií do talianskych závodov Barilla investuje aj do závodov v USA a Rusku, ktoré podľa Vetrucciovej patria ku kľúčovým zahraničným trhom firmy.

Reagujúc na rastúci dopyt zákazníkov po zdravších potravinách spoločnosť plánuje investovať aj do nových produktov. Minulý rok firma znížila v 12 zo svojich omáčok obsah cukru a soli. Okrem toho uviedla na trh 10 nových cestovinových produktov.

Tržby talianskej firmy vzrástli minulý rok o 3 % na takmer 3,5 miliardy eur. Tržby z predaja omáčok sa zvýšili o 10 %.

11.06.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...