1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SABMiller zaznamenal v 1. polroku nárast zisku o 9,5 % na 2,7 mld. USD

SABMiller logo Londýn - Nadnárodná pivovarnícka spoločnosť SABMiller zaznamenala v 1. polroku obchodného roka 2011/2012 takmer dvojciferný nárast zisku vďaka robustnému odbytu na rozvíjajúcich sa trhoch.

Zisk skupiny pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBIDTA) koncernu sa za šesť mesiacov do konca septembra 2011 zvýšil medziročne o 9,5 % na 2,7 miliardy USD (2 miliardy eur). Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg ale predpovedali, že bude o niečo väčší a dosiahne 2,72 miliardy USD. Čistý zisk skupiny pritom stúpol na 1,38 miliardy USD z 1,12 miliardy USD v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka.

Tržby druhého najväčšieho pivovarníckeho koncernu na svete so sídlom v Londýne, ktorému patria známe značky ako napríklad Grolsch, Pilsner Urquell a Peroni, v sledovanom období stúpli o 10 % na 15,7 miliardy USD.

SABMiller, ktorý 80 % svojho zisku generuje v rýchlo sa rozvíjajúcich krajinách Južnej Ameriky, Afriky a Ázie, aj v 1. polroku profitoval najmä na týchto trhov, zatiaľ čo jeho príjmy z Európy a Severnej Ameriky klesli.

"Očakávame, že situácia v ekonomike a na trhoch v Európe a USA bude naďalej veľmi ťažká," skonštatoval generálny riaditeľ koncernu Graham Mackay a dodal, že aj ceny vstupných surovín sa zrejme v tomto, 2. polroku budú zvyšovať o niečo rýchlejšie, ako v predchádzajúcich šiestich mesiacoch. Napriek tomu SABMiller očakáva za celý obchodný rok, ktorý sa končí 31. marca 2012, rast zisku.

21.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...