1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prazdroj vyviezol vlani rekordný objem piva

Pilser urquellPlzeň - Plzeňskému Prazdroju sa darí. Vlani vyviezol najviac piva vo svojej histórii.

Prazdroj v roku 2011 vyviezol 889.000 hektolitrov (hl) piva, čo je o 6 % viac ako v roku 2010. Z tohto až 685 hl piva, ktoré vyviezol, pripadalo na ležiak Pilsner Urquell. Ležiak mal vlani premiéru na trhoch v Brazílii, Macedónsku, Holandských Antilách a na Taiwane.

Do Austrálie sa ležiaka Pilsner Urquell vyviezlo medziročne o 40 % viac a dvojciferný rast zaznamenal aj export do Izraela, Vietnamu a Južnej Kórey. Na trhoch, ktoré sú pre pivovar kľúčové, ako je Británia, Slovensko, Nemecko alebo Maďarsko, Prazdroj rástol jednociferne.

V zahraničí sa vlani darilo aj ostatným značkám Prazdroja, tvrdí hovorca pivovaru Jiří Mareček. V Južnej Kórei zaznamenal nárast nielen Pilsner Urquell, ale aj Gambrinus. "Úplne novo sa podarilo preniknúť značke Gambrinus do Azerbajdžanu, značke Velkopopovický Kozel na Cyprus, špeciál Master sa dostal do Nórska, na Ukrajinu a susedné Slovensko," uviedol Mareček.

03.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...