1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Obmedzenie predaja liehovín stálo Becherovku 100 miliónov Kč

becherovka bottlesKarlove Vary - Obmedzenie predaja liehovín počas tzv. metanolovej kauzy v minulom roku stálo českú spoločnosť Jan Becher - Karlovarská Becherovka 100 miliónov korún (3,94 milióna eur).

Informoval o tom na svojej internetovej stránke idnes.cz český denník Mladá fronta Dnes.

 

Straty Becherovke spôsobila jednak prohibícia, ale aj prepad na exportných trhoch. Vplyv niekoľkotýždňového zákazu predaja alkoholu a následných opatrení bude mať podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Anthonyho Schofielda aj naďalej veľmi výrazný dopad na spotrebu alkoholu, a to minimálne ďalšieho pol roka.

Tržby Becherovky v 2. polroku 2012 preto klesli o 12 % v porovnaní s rovnakým obdobím 2011. "Ale vďaka intenzívnej podpore a investíciám do našich značiek sa nám podarilo predaj v poslednom kvartáli 2012 veľmi rýchlo stabilizovať," dodal Schofield.

Výrazne negatívny vplyv mala prohibícia aj na exportných trhoch Becherovky najmä na Slovensku, Ukrajine, v Rusku, Nemecku a Maďarsku. Najhorší bol pre firmu zákaz predaja alkoholu na Slovensku, kde došlo k takmer 50-% poklesu.

20.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...