1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecká firma Haribo dostala od kartelového úradu pokutu 2,4 mil. eur

Haribo Gummy BearsFrankfurt nad Mohanom - Nemecká cukrovinkárska spoločnosť Haribo, ktorá je známa výrobou želatínových cukríkov v tvare medvedíkov, dostala pokutu vo výške 2,4 milióna eur za praktiky poškodzujúce konkurenčné prostredie. Oznámil to dnes nemecký kartelový úrad.

Podľa šéfa úradu Andreasa Mundta dôvodom je vymieňanie si dôverných informácií s ďalšími troma firmami o rokovaniach s maloobchodnými sieťami. Zástupcovia firmy Haribo, americkej spoločnosti Mars a ďalších dvoch podnikov sa v rokoch 2006 a 2007 pravidelne stretávali, aby si vymenili informácie o prebiehajúcich rokovaniach a o zľavách s predstaviteľmi maloobchodu, informoval kartelový úrad.

"Aj keď v tomto prípade nehovoríme o takých vážnych priestupkoch, ako je cenový kartel, aj takéto kroky poškodzujú hospodársku súťaž," povedal Mundt. Firma Haribo už oznámila, že výšku pokuty akceptuje.

Nemecká divízia firmy Mars spomínané praktiky úradom udala, čím sa pokute vyhla. Kartelový úrad ešte stále vyšetruje ďalšie dve firmy, ktorých mená nezverejnil.

06.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...