1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nápojová spoločnosť Coca-Cola zvýšila v 1. kvartáli tržby aj upravený zisk

coca cola bottlesAtlanta - Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola oznámila za 1. kvartál tohto roka rast tržieb, keď po postupnom otváraní reštaurácií a kín sa začal zvyšovať dopyt po nealkoholických nápojoch. Čistý zisk mierne klesol, upravený zisk sa však zvýšil a podobne ako pri tržbách prekonal očakávania.

Spoločnosť uviedla, že tržby za prvé tri mesiace tohto roka dosiahli 9,02 miliardy USD (7,53 miliardy eur). V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje rast o takmer 5 %. Coca-Cola tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s tržbami na úrovni 8,63 miliardy USD. Tržby na organickej báze, teda očistené o kurzové vplyvy a akvizície, vzrástli o 6 %.

Čistý zisk mierne klesol. Zatiaľ čo v 1. kvartáli minulého roka dosiahol 2,78 miliardy USD, za tri mesiace tohto roka predstavoval 2,25 miliardy USD.

Na druhej strane upravený zisk, ktorý nezahrnuje mimoriadne položky, vzrástol z 2,21 miliardy USD na 2,40 miliardy USD. Na akciu sa tak zvýšil z 0,51 USD na 0,55 USD a prekonal očakávania trhov. Tie predpokladali, že upravený zisk ešte mierne klesne na 0,50 USD/akcia.

28.04.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...