1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Molson Coors sa chystá zlúčiť európske podniky

beer2Denver a Montreal - Globálna pivovarnícka spoločnosť oznámila vytvorenie nového obchodného segmentu Molson Coors Europe tým, že zlúči svoje existujúce podniky vo Veľkej Británii a Írsku s nedávno nadobudnutým podnikom v deviatich krajinách strednej Európy, a to s účinnosťou od 1. januára 2013. Spoločnosť Molson Coors Europe so sídlom v Prahe podľa US GAAP pre rok 2011 hypoteticky pokryje približne 23,6 milióna hektolitrov objemu a 2,3 miliardy dolárov čistých príjmov z predaja. Tieto údaje predstavujú približne 38 % z hypotetického celosvetového objemu piva vyrobeného pivovarníckou spoločnosťou Molson Coors pre rok 2011 a 30 % z čistých príjmov z predaja v celosvetovom meradle.

„Tento krok z nás robí silnejšieho konkurenta,“ povedal Peter Swinburn, generálny riaditeľ spoločnosti Molson Coors. „Umožňuje nám to účinnejšie využiť naše možnosti prístupu na trh v regióne a podporuje spoločné využívanie osvedčených obchodných postupov a odborných poznatkov z marketingu. Prostredníctvom rozšírenia nášho pôsobenia v Európe budeme schopní dohodnúť lepšie podmienky s dodávateľmi, zdokonaliť postupy a integrovať systémy na zvýšenie účinnosti.“

Mark Hunter, súčasný generálny riaditeľ spoločnosti Molson Coors Central Europe, bol vymenovaný za generálneho riaditeľa nového podniku. Pred pridelením súčasnej funkcie Hunter pôsobil ako generálny riaditeľ pre Veľkú Britániu a Írsko a ako obchodný riaditeľ spoločnosti Molson Coors Canada. Pôsobil aj vo vedení spoločnosti Bass Brewers ako marketingový riaditeľ a vo vedení spoločnosti Coors Brewers Ltd.

„Mark získal široký rozhľad o podnikaní v strednej Európe a do svojej novej rozšírenej funkcie prináša rozsiahle skúsenosti priamo z Veľkej Británie a Írska,“ poznamenal Swinburn.
Stewart Glendinning, v súčasnosti generálny riaditeľ pre Veľkú Britániu a Írsko, sa po odchode súčasného generálneho riaditeľa Davea Perkinsa na konci januára 2013 stane generálnym riaditeľom spoločnosti Molson Coors Canada. Pred prevzatím kormidla vo Veľkej Británii bol Glendinning globálnym finančným riaditeľom. Pred nástupom do spoločnosti Molson Coors v roku 2005 spolupracoval so spoločnosťami KPMG a The Hackett Group poskytujúcimi profesionálne služby, kde zastával vedúce funkcie.

„Stewart vďaka svojim rokom pôsobenia v severoamerickom pivovarskom odvetví a ako člen predstavenstva spoločnosti MillerCoors prináša tú správnu kombináciu odborných znalostí na poli budovania značky a skúsenosti vrcholového manažéra, aby mohol viesť náš veľmi úspešný kanadský tím,“ tvrdí Swinburn.

Dave Perkins, generálny riaditeľ spoločnosti Molson Coors Canada, oznámil svoje plány odísť po viac ako 30 rokoch pôsobenia v pivovarskom odvetví. Pred tým, ako nastúpil do svojej súčasnej funkcie, pôsobil Perkins ako prezident Global Brands and Market Development, kde bol zodpovedný za rast a expanziu obchodnej činnosti spoločnosti a portfólio značky na globálnych trhoch. V tejto funkcii viedol obchodné operácie v Ázii, Európe, Mexiku a Karibiku. Pred zlúčením so spoločnosťou Adolph Coors pôsobil ako generálny riaditeľ pre rozvoj trhu v spoločnosti Molson Canada a doteraz zastával dvojakú funkciu prezidenta spoločnosti Molson USA a prezidenta pre rozvoj trhu v spoločnosti Molson, Inc. v Severnej Amerike.
„Je príznačné, že Dave odchádza z najvyššieho postu v Kanade po tom, čo prežil tak veľa úspešných rokov budovaním značiek Molson rovnako ako budovaním trvalého vzťahu medzi spoločnosťami Molson a Coors,“ povedal Swinburn. „Úspechov, ktoré Dave dosiahol, je toľko, že je ťažké ich spočítať – je skutočným pivným šampiónom a vynikajúcim obchodným vedúcim.“

V ďalších správach o zmenách vo vedení sa uvádza, že Celso White bol povýšený na generálneho riaditeľa pre globálny dodávateľský reťazec po tom, ako Greg Wade oznámil, že zo svojej pozície odchádza na konci roka 2012. White nastúpil do spoločnosti Molson Coors v septembri v roku 2010 ako generálny riaditeľ pre dodávateľský reťazec pre medzinárodný obchod, kde hral kľúčovú úlohu vo vznikajúcej stratégii rastu trhu spoločnosti, čo viedlo k expanzii do Číny, Indie, Ukrajiny a Španielska. Pred pôsobením v spoločnosti Molson Coors strávil White päť rokov ako viceprezident a generálny manažér pre operácie v oblasti výroby koncentrátu spoločnosti PepsiCo, Inc. v Amerike, kde viedol všetky aspekty operácií a dodávateľského reťazca pre výrobu koncentrátu pre PepsiCo po celej Amerike. White prináša aj skúsenosti z oblasti výskumu, vývoja a procesného inžinierstva získané v spoločnostiach Campbell Soup a M&M/Mars, Inc. „Celso je dynamický vodca so silnými strategickými, technickými a vodcovskými zručnosťami,“ poznamenal Swinburn. „Prináša bohaté skúsenosti a presvedčivé dosiahnuté pracovné výsledky z pôsobenia na celosvetových trhoch, čo pomôže riadiť našu stratégiu rastu na mnoho rokov dopredu.“

Greg Wade počas 12 rokov v spoločnostiach Molson a Molson Coors pôsobil v rade vedúcich pozícií vrátane výskumu a vývoja, zabezpečenia kvality a operácií a v poslednom čase viedol plnenie úloh v oblasti globálneho dodávateľského reťazca ako člen tímu výkonného vedenia. Pred pôsobením v spoločnosti Molson Coors prežil Greg viac ako 20 rokov v spoločnosti Campbell Soup na vedúcich postoch na poli výskumu a vývoja, zabezpečenia kvality a vývoja produktov.

„Greg bol neoceniteľným členom tímu vedenia spoločnosti Molson Coors. Jeho rozsiahle znalosti prevádzkovej i obchodnej stránky nášho podnikania pomohli počas jeho funkčného obdobia pri dosiahnutí nebývalých úrovní inovácií a agresívnych úspor,“ poznamenal Swinburn. „Ak požiadate Grega, aby niečo urobil, považujte to za urobené a vynikajúco splnené.“

08.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Molson Coors kupuje pivovary StarBev, kam patrí aj Staropramen

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...