1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Koncern Nestlé vlani zaznamenal čistý zisk 9,5 miliardy CHF

nestle buildingŽeneva - Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé vlani zaznamenal čistý zisk vo výške 9,5 miliardy CHF (7,87 miliardy eur). To je o 8 % viac ako v roku 2010, ak sa porovnávané čísla upravia o príjem z predaja podielu v Alcone. Spoločnosť predpokladá, že tento rok bude podobne ťažký ako vlaňajší.

Tržby klesli na 83,6 miliardy CHF z takmer 110 miliárd CHF v roku 2010. Tržby z pokračujúcich operácií sa zvýšili o 7,5 %, pričom analytici v priemere počítali s rastom len o 7 %.

V roku 2010 dosiahol výrobca značiek Nescafé, Perrier, Jenny Craig alebo Häagen-Dazs, celoročný zisk vo výške 34,23 miliardy CHF. Výrazne ho však nafúkol predaj podielu v spoločnosti Alcon, ktorý k nemu prispel sumou 24,5 miliardy CHF.

Šéf najväčšieho svetového potravinárskeho koncernu Paul Bulcke uviedol, že vlaňajšok "bol komplikovaný" a že v tomto roku neočakáva zlepšenie.

17.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...