1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Heinz dokončil svoje prevzatie investičným konzorciom

heinz ketchupNew York - Americká potravinárska spoločnosť Heinz oznámila, že dokončila svoje prevzatie investičným konzorciom,

ktoré pozostáva z konglomerátu Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta a brazílskej investičnej firmy 3G Capital. Informovala o tom agentúra AP.

Heinz, známy najmä výrobou kečupov, ale aj ďalších pochutín, oznámil, že novým šéfom firmy sa stáva Bernardo Hees.

Hees, ktorý je už na ceste do Pittsburghu, aby prevzal vedenie Heinzu, je parterom v spoločnosti 3G. Doteraz zastával post generálneho riaditeľa amerického reťazca s rýchlym občerstvením Burger Kong, ktorý 3G kúpila v roku 2010. V tejto funkcii ho vystrieda prevádzkový riaditeľ siete s občerstvením Daniel Schwartz.

Potravinárska firma sa s Berkshire Hathaway a spoločnosťou 3G Capital dohodla na svojom prevzatí ešte vo februári, pričom hodnota kontraktu dosahuje (vrátane prevzatia dlhu) okolo 28 miliárd USD (21,11 miliardy eur). Koncom apríla tento kontrakt, najväčší v histórii potravinárskeho priemyslu, schválili aj akcionári firmy.

10.06.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...