1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Heineken vlani dosiahol lepšie, ako očakávané výsledky

heineken logo 1Amsterdam - Pivovarnícka skupina Heineken zaznamenala v minulom roku vyšší, ako očakávaný prevádzkový zisk. Vďačí za to odbytu na rozvíjajúcich sa trhoch, ktorý jej pomohol prekonať aj negatívny vplyv zdražovania vstupných surovín a tiež slabšieho dopytu po pive počas letnej sezóny, na jej hospodárske výsledky.

Tretí najväčší producent piva na svete, ktorý vlastní na Slovensku pivovar v Hurbanove, zaznamenal vlani nárast zisku pred úrokmi a zdanením a po vylúčení jednorazových položiek o 2,8 % na 2,7 miliardy eur. Analytici pritom očakávali, že zarobí v priemere 2,65 miliardy eur.

Heineken zároveň oznámil, že plánuje do roku 2014 ušetriť ďalších 500 miliónov eur v rámci znižovania nákladov, ktoré mu v predchádzajúcich troch rokoch pomohli skresať výdavky o 614 miliónov eur. Pivovar sa teraz sústredí na "efektívnejší" nákup surovín.

Tržby spoločnosti za minulý rok vzrástli o 6,1 % na 17 miliárd eur, a to najmä vďaka odbytu na rozvíjajúcich sa trhoch.

16.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...