1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Heineken dosiahol aj v 3. kvartáli mierny rast tržieb

heineken logo 1Amsterdam - Holandská pivovarnícka skupina Heineken, ktorá je najväčším európskym producentom piva a v svetovom rebríčku jej patrí tretia priečka, dosiahla v 3. štvrťroku lepšie, ako očakávané výsledky.

Vďačí za ne predovšetkým čoraz lepšiemu odbytu na africkom trhu a tiež oživeniu ruského trhu.

Podľa najnovších údajov tržby koncernu, ktorý na Slovensku vlastní pivovar v Hurbanove, za tri mesiace do konca septembra vzrástli medziročne o 0,6 % na 4,65 miliardy eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters Heinkenu predpovedali obrat v priemere 4,51 miliardy eur. Čistý zisk Heinekenu zostal v 3. štvrťroku na vlaňajšej úrovni a dosiahol 525 miliónov eur.

Vedenie skupiny v auguste upozornilo, že zhoršovanie nálady spotrebiteľov a chladnejšie leto budú mať negatívny vplyv na rast zisku. Za celý rok Heineken očakáva zisk zhruba na rovnakej úrovni ako vlani, čo znamená nulový rast.

Objem predaného piva sa v 3. kvartáli 2011 zvýšil medziročne o 2,7 %, pričom analytici odhadovali, že klesne o 0,2 %.

Najslabší odbyt zaznamenal Heineken v západnej Európe, kde objem predaného piva za tri mesiace do konca septembra klesol medziročne o 1,7 %. Ale v strednej a východnej Európe naopak vzrástol o 5,8 %, a to predovšetkým v Rusku. Aj v Afrike predal Heineken o 6 % viac piva ako v 3. štvrťroku 2010.

27.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...