1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Hamé vlani vzrástli tržby o 10,5 % na 5,8 miliardy Kč

Hame-logoPraha - Českej potravinárskej spoločnosti Hamé vlani vzrástli tržby o 10,5 % na 5,8 miliardy korún (226,91 milióna eur).

Predaj na domácom, českom trhu pritom klesol medziročne o 5 %, ale jej dcérskym firmám v zahraničí sa darilo lepšie a ich odbyt vzrástol. Uviedol to internetový portál idnes.cz s odvolaním sa na informácie, ktoré Hamé poskytla novinárom na tlačovej konferencii.

"Zatiaľ čo predaj v ČR klesol o 5 %, v Rumunsku, Rusku, na Ukrajine výrazne vzrástol," povedal generálny riaditeľ Martin Štrupl.

Presnejšie, rumunskej pobočke Hamé minulý rok vzrástli tržby o 43 %, na Ukrajine sa zvýšili o 39 % a v Rusku o 22 %.

"Samozrejme rastieme tam z iných trhových podielov než v Českej republike," podotkol Štrupl, ktorý očakáva v týchto krajinách výrazný rast predaja aj v ďalších rokoch.

Z hospodárskych výsledkov ďalej vyplýva, že české závody Hamé sa na minuloročných tržbách podieľali 48 % a takmer 40 % všetkého predaného tovaru predstavovali mäsové výrobky.

Hamé vyrába svoje produkty v siedmich závodoch v Česku. Ďalšie podniky má v Rusku aj v Rumunsku. Celkovo spoločnosť minulý rok vyrobila v domácich aj zahraničných závodoch viac ako 90.000 ton potravinárskych produktov. Hamé od roku 2008 vlastní islandská spoločnosť Nordic Partners.

02.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...