1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Francúzsky Avril získa väčšinový podiel vo výrobcovi olivového oleja Costa d'Oro

oliveParíž - Francúzska spoločnosť Avril kupuje väčšinový podiel v talianskom producentovi olivového oleja Costa d'Oro. Vznikne tak tretí najväčší producent na rýchlo rastúcom trhu s olivovým olejom. Hodnotu akvizície spoločnosti nezverejnili.

Avril už v súčasnosti produkuje olivový olej vo Francúzsku a v Maroku a za rok 2016 zaznamenala firma tržby 5,9 miliardy eur. Jej vlajkovú značku olivového oleja Puget však tvorí mix olejov z rôznych krajín, zatiaľ čo Costa d'Oro predáva prémiové produkty vyrobené iba z talianskeho oleja.

Ako povedal hovorca firmy Avril Tom Doron, v Severnej Amerike a na ázijských trhoch, akým je aj kľúčový čínsky trh, je určujúci práve taliansky olej. Ten dáva najväčšie šance na presadenie sa na medzinárodnom trhu, dodal.

Okrem väčšinového podielu, ktorý získala spoločnosť Avril, súčasťou rovnakého kontraktu bolo aj prevzatie menšinového podielu v Costa d'Oro spoločnosťou Castel, francúzskym producentom vín, piva a nealkoholických nápojov. Kontrakt znamená vytvorenie tretieho najväčšieho výrobcu značkového olivového oleja na svete po španielskej firme Deoleo a čínskej Bright Food.

Firma Costa d'Oro vyprodukovala v Taliansku minulý rok takmer 40.000 ton olivového oleja s tržbami 143,5 milióna eur. Približne polovicu produkcie umiestnila na zahraničných trhoch.

22.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...