1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Firma Danone zvýšila zisk v 1. polroku o vyše 10 % na 972 mil. eur

danone productsParíž - Francúzska potravinárska spoločnosť Danone zvýšila zisk za 1. polrok o vyše 10 %,

pod čo sa podpísal rast hodnoty niektorých zahraničných aktív firmy, ako aj zvýšený dopyt po jej produktoch detskej výživy v Číne a mierne zlepšenie situácie v Európe.

Za 1. polrok tohto roka dosiahla francúzska spoločnosť čistý zisk 972 miliónov eur oproti 881 miliónom eur v rovnakom období predchádzajúceho roka. Konsolidované tržby za sledované obdobie dosiahli 11,06 miliardy eur, čo v porovnaní s 1. polrokom minulého roka znamená rast o 5,5 %. Za 1. polrok 2012 dosiahla firma tržby na úrovni 10,48 miliardy eur.

Firma zároveň potvrdila pôvodnú prognózu celoročných tržieb, napriek nedávnemu zníženiu cien v Číne, kde úrady začali vyšetrovať niektorých veľkých výrobcov dojčenskej výživy, vrátane Nestlé a Danone, pre podozrenie z porušovania protimonopolných zákonov a príliš vysoké ceny. Vedenie Danone uviedlo, že aj naďalej počíta s organickým rastom tržieb minimálne o 5 %.

05.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...