1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

FBI vyšetruje možné zneužitie informácií v súvislosti s kúpou firmy Heinz

heinz ketchupWashington - Americký Federálny úrad vyšetrovania (FBI) sa pripojil k preverovaniu podozrivých transakcií, ku ktorým došlo tesne pred minulotýždňovým predajom potravinárskej spoločnosti H. J. Heinz. Informoval o tom server BBC.

Vyšetrovanie už pred niekoľkými dňami spustila Komisia pre burzy a cenné papiere (SEC), ktorá podala žalobu na nemenovaných obchodníkov za podozrenie zo zneužitia informácií v obchodnom styku. Minulý týždeň vo štvrtok (14.2.) zverejnili médiá informáciu, že výrobcu kečupov kupujú za 23 miliárd USD (17,20 miliardy eur) spoločnosť Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta a brazílska 3G Capital. Deň predtým však došlo k podozrivo výrazným obchodom s akciami firmy Heinz.

 

"FBI eviduje podozrivé obchodné aktivity, ku ktorým došlo len deň pred oznámením o predaji spoločnosti Heinz," povedal hovorca FBI s tým, že úrad momentálne celú vec konzultuje s Komisiou pre burzy a cenné papiere, či nedošlo k trestnému činu.

SEC je presvedčená, že skupina maklérov musela vopred vedieť o pripravovanom prevzatí firmy Heinz a rýchly nákup akcií pred jeho oznámením im vyniesol zisk 1,7 milióna USD. SEC už získala aj súhlas súdu so zmrazením aktív na účte vo švajčiarskej pobočke banky Goldman Sachs, na ktorom bolo uvedených 1,7 milióna USD uložených. Banka informovala, že s úradmi na vyšetrení celej záležitosti spolupracuje.

25.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Berkshire Hathaway a 3G Capital kupujú Heinz za 23,2 miliardy USD

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...