1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DRU vlani predala 2000 ton tyčiniek, na trhu má 50-percentný podiel

Dru tycinkyZvolen – Vedenie najväčšieho slovenského výrobcu slaných tyčiniek – spoločnosti DRU Zvolen, hodnotí vlaňajší rok ako úspešný. V objemoch predaja dosiahli dokonca predkrízové čísla.

Obrat v roku 2012 bol o viac ako sedem percent vyšší, keď dosiahol takmer 5,18 milióna eur. Zisk pri tom vzrástol o viac ako štyri percentá. Pre TASR to uviedol riaditeľ spoločnosti Ján Hanzlík.

V roku 2012 dosiahol predaj slaného trvanlivého pečiva zhruba 2000 ton, čo je takmer 50-percentný podiel slovenského predaja daného sortimentu. V sladkom trvanlivom pečive sú čísla neporovnateľne nižšie.

Z celkového obratu tvoril export približne sedem percent a smeroval výlučne do Českej republiky.

V rámci programu inovatívnych zmien sa spoločnosť chce v najbližšom čase zamerať na zefektívnenie výrobných postupov a procesov modernizáciou technologických zariadení.

DRU sústredila v roku 2005 svoje tri pôvodné prevádzky v Galante, Lipanoch a vo Zvolene pod jednu strechu. V novom závode vo Zvolene pokračuje vo výrobe svojich osvedčených výrobkov, najmä tyčiniek a plnených trubičiek. Strategické ciele spoločnosti sú postavené na zachovaní a budovaní ochrannej známky DRU prostredníctvom tradičných produktov, ktoré sú na slovenskom trhu už 45 rokov.

Koncom roku 2012 spoločnosť zamestnávala 131 ľudí. Bolo to rovnako, ako rok pred tým.

12.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...