1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Danone plánuje v Rusku investovať 700 miliónov eur

danone productsMoskva - Francúzska potravinárska skupina Danone plánuje v najbližších 5 až 7 rokoch investovať v Rusku asi 700 miliónov eur. Investícia má zvýšiť kapacitu Danone v Rusko a posilniť jej pozíciu na jednom z kľúčových rozvíjajúcich sa trhov.

"Vidíme množstvo príležitostí ďalšieho rozvoja, keďže spotreba mliečnych výrobkov je v Rusku výrazne menšia ako v západnej Európe," uviedol prezident ruskej divízie skupiny Filip Kegels.

Výrobca Actimelu a jogurtov Activia zvýšil svoje investície v Rusku v roku 2010, keď získal väčšinový podiel v spoločnosti Unimilk a zlúčil svoje ruské operácie s touto firmou. Danone chce v priebehu 5 až 7 rokov modernizovať svoje ruské závody, zvýšiť kapacity a vytvoriť vzdelávací program pre miestnych farmárov.

Danone v Rusku generuje asi 11 % svojich celkových tržieb a Rusko patrí spoločne s Francúzskom k najväčším trhom skupiny.

28.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...