1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Coca-Cola investuje v Číne v najbližších troch rokoch 4 miliardy USD

coca-cola bottlesPeking - Spoločnosť Coca-Cola plánuje investovať v Číne 4 miliardy USD (2,78 miliardy eur), aby zvýšila svoj podiel na rýchlorastúcom čínskom trhu.

Investíciu chce rozložiť na tri roky počínajúc rokom 2012. Celkové investície americkej spoločnosti by tak od roku 2009 do konca roka 2014 mali dosiahnuť 7 miliárd USD.

Svetové potravinárske firmy stále vo väčšej miere investujú do Číny, ktorá je jednou z mála istôt v čase súčasnej neistoty vo svetovej ekonomike. Jej hrubý domáci produkt (HDP) napriek kríze pokračuje v rýchlom raste a v 2. kvartáli sa medziročne zvýšil o 9,5 %. Maloobchodné výdavky vzrástli v júni 2011 medziročne o 17,7 %.

V júli napríklad švajčiarsky potravinársky gigant Nestlé oznámil kúpu 60-% podielu v čínskej cukrovinkárskej spoločnosti Hsu Fu Chi za 1,7 miliardy USD. Ešte začiatkom roka Švajčiari kúpili väčšinový podiel v čínskej potravinárskej firme Yinlu Foods Group. Na čínskom trhu expandujú aj firmy rýchleho občerstvenia ako McDonald's, Pizza Hut a KFC.

20.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...