1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Česká likérka Stock preberá výrobu materskej talianskej firmy

Stock likerka factoryPlzeň - Najväčšia česká likérka Stock postupne preberá produkciu materskej firmy Stock Italy z talianskeho Terstu. Produkcia plzenskej firmy sa tak zvýši až o polovicu zo súčasných 27 miliónov litrov liehovín ročne až na 40 miliónov litrov. Konštatuje to na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes.

V Plzni sa tak budú vyrábať renomované medzinárodné značky liehovín ako napríklad vodka Keglevich Dry alebo luxusné brandy Stock 84. Zároveň budú z Plzne prostredníctvom firmy Stock International zásobované trhy v Taliansku, USA, Kanade, Poľsku a ďalších 50 krajinách, uviedol generálny riaditeľ firmy Stock Plzeň Petr Pavlík.

Prenos výroby z Talianska do Česka má podľa Pavlíka tiež "istú symboliku". Práve v Terste totiž v roku 1884 taliansky podnikateľ Lionello Stock založil firmu Stock & Camis, ktorá sa celosvetovo preslávila hlavne svojím koňakom.

Stock Plzeň bola v roku 1920 prvou dcérskou spoločnosťou, ktorú Lionello Stock založil po skončení prvej svetovej vojny a rozpade Rakúsko-Uhorska. A práve v Plzni začal Lionello Stock vyrábať v roku 1927 dnes hlavný produkt Fernet Stock. A podľa originálnej receptúry, založenej výhradne na prírodných ingredienciách, sa v Plzni v nezmenenej podobe Fernet Stock vyrába dodnes.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...