1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Carlsberg chce slabnúci trh v Európe kompenzovať akvizíciami v Ázii

carlsberg logoKodaň - Dánska pivovarnícka spoločnosť Carlsberg hľadá akvizičné možnosti na lukratívnom ázijskom trhu, vrátane Číny, keďže situácia v Európe nie je momentálne priaznivá.

Vedenie Carlsbergu odhaduje oslabovanie rastu predaja v Európe, prípadne aj slabý pokles. Ešte v novembri firma uviedla, že predaj piva vo východnej Európe klesol v 3. štvrťroku minulého roka o 9 %, zatiaľ čo v Ázii zaznamenal rast o 11 %.

Akvizičné ciele spoločnosť neuviedla, no ekonómovia odhadujú, že by mohla podať ponuku na čínske pivovary Kingway Brewery so sídlom v Hongkongu. O túto spoločnosť majú podľa Wall Street Journal záujem aj konkurenčné spoločnosti ako Anheuser-Busch a čínske Tsingtao Brewery a China Resources Snow Brewery.

Čínsky trh s pivom by podľa vedenia Carlsbergu mal v najbližších dvoch až troch rokoch rásť ročne o 6 až 7 %. A spoločnosť pre prieskum trhu Euromonitor International odhaduje, že maloobchodné tržby z predaja piva sa v Číne v minulom roku zvýšili na približne 57 miliárd USD (43,01 miliardy eur).

15.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...