1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Budvar už má v SR dcérsku spoločnosť

Budweiser BudvarBratislava - Začiatkom tohto roka začala pod názvom Budweiser Budvar SK, s. r. o., činnosť už tretia dcérska spoločnosť Budějovického Budvaru mimo územia ČR.

Spoločnosť má sídlo v Senci a je výhradným importérom piva z produkcie pivovaru Budějovický Budvar na Slovensko. Má 13 zamestnancov a ďalšie pracovné miesta boli vytvorené v tzv. outsourceovaných službách (logistika, doprava). Informovala o tom spoločnosť.

"Veríme, že priamy kontakt pivovaru so zákazníkmi a spotrebiteľmi povedie k novej kvalite našich vzťahov a bude prínosom pre obe strany. Reakcia pivovaru na požiadavky zákazníkov a spotrebiteľov, ako aj na aktuálny vývoj slovenského trhu sa tak stane rýchlejšou a efektívnejšou," uviedla konateľka spoločnosti Budweiser Budvar SK Jana Lehocká.

Slovensko sa v roku 2011 po Nemecku stalo druhým najdôležitejším exportným teritóriom Budějovického Budvaru. Na celkovom exporte pivovaru sa SR vlani podieľala 13 %, čo predstavovalo 83.229 hektolitrov piva. To bolo o 10 % viac v porovnaní s rokom 2010.

Pivovar Budějovický Budvar, n. p., založili v roku 1895 pod názvom Český akciový pivovar. Vo varení piva nadviazal na tradíciu výroby Budejovického piva (Budweiser Bier), ktorá má korene v roku 1265. Budweiser Budvar exportuje takmer do 60 štátov sveta a na celkovom vývoze piva z ČR sa podieľa viac ako 20 %.

24.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...