1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Akvizícia Grupo Modelo koncernom Anheuser-Busch je ohrozená

Anheuser Busch buildingWashington - Americké ministerstvo spravodlivosti sa snaží zablokovať akvizíciu mexického pivovaru Grupo Modelo koncernom Anheuser-Busch InBev, ktorá má hodnotu 20 miliárd USD (14,8 miliardy eur), informovala agentúra AP.

 

Americká vláda tvrdí, že fúzia, ktorá by spojila výrobcov populárnych pív Budweiser a Corona, by výrazne znížila konkurenciu na trhu s pivom v USA, predovšetkým v 26 metropolitných oblastiach. Preto ministerstvo spravodlivosti podalo námietku na federálnom súde vo Washingtone a požaduje zastavenie prevzatia.

Američania vlani minuli na pivo približne 80 miliárd USD. Bud Light od Anheuser-Busch je v USA najlepšie predávaným domácim pivom a Corona Extra od skupiny Modelo je najlepšie predávaným dovozovým pivom. Šéf protimonopolného oddelenia ministerstva spravodlivosti Bill Baer uviedol, že Anheuser-Busch bude môcť v prípade prevzatia Modela zvýšiť ceny piva. Po akvizícii by z pohľadu tržieb ovládal 46 % trhu s pivom v USA.

06.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...