1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Akcionári F&N schválili predaj APB holandskému koncernu Heineken

heineken logo 1Singapur - Akcionári singapurskej skupiny Fraser & Neave (F&N) schválili predaj svojho podielu v pivovare APB holandskému koncernu Heineken. To znamená, že Heineken po dvojmesačnom boji ovládol APB, ktorý vyrába predovšetkým v Ázii populárne pivo Tiger.

Heineken už kontroloval v APB 40 % a za ďalších 40 % ponúkol F&N 5,6 miliardy singapurských dolárov (3,5 miliardy eur). Prevzatie dlho blokoval thajský miliardár Čaren Sirivatanapchakdi, ktorý vlastní vo F&N okolo 30 %. Sirivatanapchakdi s obchodom súhlasil až po minulotýždňovej dohode s Heinekenom.

Heinken sa snaží posilniť svoju pozíciu v Ázii. Holandský koncern, ktorý je treťou najväčšou pivovarníckou skupinou na svete, totiž zápasí so slabnúcim odbytom v Európe. A po kúpe APB sa podiel rozvíjajúceho trhu v Ázii na celkovom zisku holandského koncernu zvýši zo súčasných 6 % až na 15 %.

01.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...