1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Predsedom predstavenstva Nafta, a. s., sa stane Jan Špringl

nafta logo2Bratislava - Novým predsedom predstavenstva spoločnosti Nafta, a. s., sa na základe rozhodnutia jej dozornej rady s účinnosťou od 25. januára 2013 stane Jan Špringl, ktorý v tejto funkcii nahradí Pierra Poncika.

 

Novými členmi predstavenstva Nafty sa ďalej stanú Robert Bundil (zároveň aj podpredsedom predstavenstva) a Bohumil Kratochvíl, ktorí vo funkciách nahradia Michaela Fippera a Jaquesa Badeta. Informovala o tom špecialistka pre externú komunikáciu spoločnosti Nafta Monika Feráková.

K zmenám v obsadení predstavenstva spoločnosti Nafta, a. s., dochádza na základe podpisu zmluvy medzi spoločnosťami E.ON a GDF SUEZ so zástupcami Energetického a priemyselného holdingu (EPH), v ktorej sa dohodli na predaji svojich polovičných podielov v spoločnosti Slovak Gas Holding v prospech EPH.

Aj po uvedenej zmene v akcionárskej štruktúre SPP je vlastníkom 40 % akcií Nafta, a. s., spoločnosť E.ON Ruhrgas International, ktorou nominovaný zástupca Matthias Kohlenbach zostáva naďalej vo funkcii člena predstavenstva.

Nafta, a. s., je kľúčovým poskytovateľom služieb v oblasti podzemného skladovania zemného plynu na Slovensku. Jej majoritným, 56-% akcionárom je Slovenský plynárenský priemysel, a.s., 40-% podiel vlastní spoločnosť EON Ruhrgas International.

30.01.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...