1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým členom predstavenstva EADS by mal byť exšéf ECB J.C. Trichet

jean claude trichetParíž/New York - Európsky zbrojársky koncern EADS plánuje v rámci rozsiahlych zmien v manažmente vymenovať za nového člena predstavenstva bývalého prezidenta Európskej centrálnej banky (ECB) Jeana-Clauda Tricheta.

Uviedli to dva zdroje blízke informáciám a potvrdili tak informácie zo stredy (25.1.) denníka Les Echos.

Vedenie firmy by malo Tricheta menovať na dnešnej schôdzke predstavenstva, pričom akcionári by o návrhu mali hlasovať na výročnom valnom zhromaždení. To sa uskutoční v máji v Amsterdame.

Materská spoločnosť európskeho výrobcu lietadiel Airbus plánuje zmeny vo svojom vedení, v rámci ktorých by výkonného riaditeľa EADS Louisa Galloisa, ktorý odchádza do dôchodku, mal nahradiť súčasný šéf Airbusu Tom Enders. Na miesto Endersa v Airbuse by mal nastúpiť súčasný prevádzkový riaditeľ výrobcu lietadiel Fabrice Bregier. Predsedom predstavenstva EADS by sa mal stať Arnaud Lagardére a práve jeho by mal na uvoľnenom mieste nahradiť Trichet.

27.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...