1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zbrojársky koncern Thales zvýšil tržby v 1. kvartáli na vyše 3,4 miliardy eur

thalesParíž - Francúzsky zbrojársky a elektronický koncern Thales oznámil za 1. kvartál organický rast tržieb o vyše 7 %. V reakcii na to zaznamenala firma rast hodnoty akcií na rekordné úrovne.

Najväčší výrobca obrannej elektroniky v Európe uviedol, že za 1. kvartál tohto roka dosiahol tržby 3,412 miliardy eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to znamená rast o 4,1 % a v prípade organického rastu 7,2 %. Najviac sa pod rast celkových tržieb podpísala divízia obranných a bezpečnostných technológií, kde porovnateľné tržby vzrástli o 9,5 %.

V reakcii na najnovšie informácie cena akcií spoločnosti vzrástla na začiatku obchodovania o 1,4 % na historické maximum. Od začiatku tohto roka sa cena akcií firmy Thales zvýšila o takmer 20 %.

Tržby v rámci leteckej divízie medziročne o 0,3 % klesli, pod pokles sa však podpísal aj fakt, že v rovnakom období minulého roka zaznamenala táto divízia mimoriadne dobré výsledky tržieb.

Firma v 1. kvartáli prijala objednávky v hodnote okolo 3 miliárd eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o vyše 30 %.

Zároveň potvrdila pôvodný odhad, čo sa týka príjmu objednávok na celý rok 2018. Očakáva, že by ich mohla prijať približne za 15,5 miliardy eur, keďže výdavky na obranu stúpajú. Zároveň potvrdila odhad organického rastu tržieb, ktorý ponechala na úrovni 4-5 %.

10.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...