1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby výrobcu vrtuľníkov Eurocopter vzrástli minulý rok o 12,5 %

Helicopter 1Paríž - Firma Eurocopter, najväčší svetový výrobca komerčných vrtuľníkov, zaznamenal za rok 2011 rast tržieb o 12,5 % na 5,4 miliardy eur. Dôvodom sú najmä lepšie výsledky v jej divízii služieb, ktorá dokázala vykompenzovať pokles dodávok.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Lutz Bertling na tlačovej konferencii dnes povedal, že prevádzkový zisk bol vyšší, než sa čakalo a bol aj nad úrovňou zisku z roku 2010, viac podrobností ale pred zverejnením výsledkov materskej spoločnosti EADS neuviedol. Tá by mala o svojich výsledkoch informovať v marci.

Dodal však, že za minulý rok dodal Eurocopter na trh 503 vrtuľníkov, zatiaľ čo za rok 2010 to bolo 527 kusov. Tento rok očakáva firma dodávku okolo 600 vrtuľníkov, čo by znamenalo dosiahnutie predkrízovej úrovne. Počet čistých objednávok (bez započítania zrušených) dosiahol 457 v celkovej hodnote 4,7 miliardy eur. Na porovnanie, za rok 2010 evidovala spoločnosť 346 čistých objednávok. Z celkového objemu objednávok v minulom roku 68 % predstavovali objednávky na komerčné a 32 % na vojenské vrtuľníky.

Francúzsko-nemecko-španielska spoločnosť Eurocopter je dcérskou firmou zbrojárskeho koncernu EADS a z celosvetového trhu s komerčnými vrtuľníkmi kontroluje zhruba tretinu. Momentálne je v prevádzke vo svete viac než 11.300 vrtuľníkov Eurocopter, a to v 149 krajinách.

25.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...