1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rusko investuje do modernizácie zbrojárskych firiem vyše 9 mld. eur

vladimir putin 1Moskva - Ruská vláda investuje v najbližších troch rokoch do modernizácie zbrojárskych firiem 400 miliárd rubľov (9,23 miliardy eur). Povedal to ruský premiér Vladimir Putin.


Ako uviedol na dnešnom zasadnutí vlády, zhruba 1700 podnikov musí prejsť radikálnou modernizáciou. Dodal, že vláda je nútená tento krok urobiť, ak má naplniť ambiciózny program nákupu nových, modernejších zbraní. "Ak chceme mať zbrane, ktoré zodpovedajú dnešnej dobe, potrebujeme náš zbrojársky sektor zmodernizovať," povedal ruský premiér.

Rusko plánuje investovať do nákupu nových zbraní do konca tohto desaťročia okolo 20 biliónov rubľov. Domáce podniky si pritom v poslednom období vyslúžili ostrú kritiku vlády, že nie sú schopné naplniť požiadavky armády. Analytici poukazujú najmä na korupciu, zastarané zariadenia a nefungujúce prepojenia medzi subdodávateľmi.

Výsledkom nepriaznivej situácie v ruskom zbrojárskom priemysle je, že ministerstvo obrany sa obrátilo na zahraničných dodávateľov. Začiatkom tohto roka podpísalo Rusko kontrakt v hodnote 1 miliardy eur na kúpu dvoch francúzskych bojových lodí. Moskva okrem toho kúpila od Francúzov aj niektoré elektronické zariadenia, od Izraela bezpilotné lietadlá a od Talianska obrnené vozidlá.

10.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...