1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rheinmetall chce v roku 2024 zvýšiť tržby na 10 miliárd eur

Rheinmetall logoDüsseldorf - Najväčší nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall chce po silnom minulom roku výrazne zrýchliť svoj rast. Spoločnosť vo štvrtok oznámila, že v roku 2024 plánuje dosiahnuť tržby v objeme 10 miliárd eur. Vlani Rheinmetall zvýšil tržby o 12 % na 7,1 miliardy eur a čistý zisk o 9 % na 600 miliónov eur.

Motorom rastu je prudký nárast dopytu po začatí ruskej vojny proti Ukrajine pred dvoma rokmi. Odvtedy členské štáty NATO výrazne zvyšujú svoje obranné rozpočty. Potrvá však určitý čas, kým sa tieto štátne projekty pretavia do konkrétnych dlhodobých kontraktov a finančných tokov, upozornila spoločnosť.

Koncern vyrába tanky, delostreleckú techniku, systémy protivzdušnej obrany, vojenské nákladné vozidlá a muníciu. Okrem dopĺňania výzbroje a modernizácie armád NATO dodáva Rheinmetall aj vojenskú techniku pre Ukrajinu, pričom náklady platí nemecká vláda.

Na priaznivé obchodné vyhliadky poukazuje stav nevybavených objednávok, ktoré mali k 31. decembru 2023 hodnotu 38,3 miliardy eur, čo je viac ako kedykoľvek predtým v histórii Rheinmetallu.

21.03.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...