1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Indické aerolínie Jet Airways plánujú kúpiť od Boeingu 75 lietadiel

boeing logo1Naí Dillí - Indická letecká spoločnosť Jet Airways uzavrela s americkým výrobcom Boeing dohodu o kúpe 75 lietadiel Boeing 737 Max.

Druhá najväčšia letecká spoločnosť v Indii plánuje pridať nové linky a zvýšiť podiel na domácom trhu, k čomu by malo dopomôcť rozšírenie flotily o nové lietadlá od Boeingu.

Hovorkyňa aerolínií kontrakt potvrdila, nešpecifikovala však, aký variant úzkotrupého lietadla Boeing 737 Max plánuje spoločnosť kúpiť. Hodnota kontraktu pri katalógových cenách sa v prípade lietadiel 737 Max odhaduje v pásme od 7,2 miliardy do 9,7 miliardy USD (od 5,87 miliardy do 7,90 miliardy eur), pri väčších objednávkach však výrobca zvykne ponúknuť zľavy.

S týmto kontraktom tak bude mať spoločnosť Jet Airways objednaných už 150 lietadiel 737 Max. Už skôr uzavrela firma s Boeingom kontrakt na dodávku 75 lietadiel 737 Max 8. To je najpopulárnejší model z rodiny týchto lietadiel.

Prvé lietadlá z predchádzajúcej objednávky by mala Jet Airways dostať do júla tohto roka. Firma má v súčasnosti 119 strojov, ktoré lietajú na domácich aj zahraničných linkách.

13.04.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...