1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britská firma GPT vraj získala objednávku v Saudskej Arábii nelegálne

EADS logoLondýn - Britská firma GPT Special Project Management, ktorá je súčasťou európskeho leteckého a zbrojárskeho koncernu EADS, sa dostala do podozrenia, že hodnotnú objednávku v Saudskej Arábii získala nelegálne.

Londýnsky úrad pre boj s korupciou SFO začal vyšetrovanie, ako firma získala objednávku na komunikačné služby za 2,3 miliardy eur pre telesnú stráž saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Správu o vyšetrovaní firmy zverejnili dnes viaceré britské denníky vrátane Financial Times (FT).

EADS renovovanému denníku potvrdil, že sa dozvedel o určitých obvineniach svojej dcérskej spoločnosti a že ich začal vyšetrovať. SFO sa odmietol k správam v tlači vyjadriť. Daily Telegraph však citoval bližšie nešpecifikovaný zdroj z úradu, ktorý potvrdil, že vyšetrovanie v GPT pokračuje.

Prípad podplácania sa zistil počas pracovného sporu pred súdom. Bývalý pracovník GPT obvinil zamestnávateľa, že ho prepustil v rozpore so zákonom. Muž pozoroval vo firme niektoré metódy, s ktorými sa nestotožňoval. Saudskoarabskí úradníci dostávali drahé autá, šperky a určité sumy peňazí. Muž tvrdí, že prišiel o miesto preto, lebo vedel o nečestných praktikách.

01.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...