1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Boeing dodá prvý B787 v auguste alebo septembri

boeing logo2Everett - Diaľkové lietadlo Boeingu 787 Dreamliner začalo posledné testy, ktorých zvládnutie umožní americkému koncernu Boeing dokončiť a dodať prvý stroj odberateľovi.

Nový typ lietadla by mal získať po všetkých úspešných skúškach povolenie na zaradenie do prevádzky.

Výrobca predpokladá, že prvý B787 odovzdá japonskej spoločnosti All Nippon Airways v auguste alebo septembri tohto roka. Pôvodne mali byť lietadlá v prevádzke už viac ako tri roky.

Realizátorom projektu prvého lietadla 21. storočia robili problémy najmä novinky v jeho konštrukcii z ľahkých materiálov. A znižovanie hmotnosti stroja je jedným z predpokladov redukcie nákladov na jeho prevádzku.

Zodpovedný predstaviteľ Boeingu za projekt Dreamliner Scott Fancher uviedol, že počas posledných testov sa vyskúša, či lietadlo bezpečne poletí, aj keď bude jeden z jeho motorov mimo prevádzky.

Záverečné testy sa robia v záujme úspory času súčasne na niekoľkých B787 a súbežne sa dokončuje aj prvý stroj pre zákazníka.

V sobotu (25. 6.) pristál B787 prvýkrát aj na letisku Berlin-Tegel a vybraní hostia si mohli prezrieť jeho vnútro.

28.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...